Bemutatjuk Bencét, Marcit és Sanyit - ők a mi favoritjaink


A MATE Kaposvári Campusán megrendezett Informatikai Tanulmányi Versenyt és a mi különdíjunkat a ByteShift csapata nyerte. A srácok; Bence, Marci és Sanyi a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium 12. a osztályának végzősei, felkészítőjük Szijártó Csaba.

Már a versenyre való nevezés is egy megoldandó feladatból állt. Egy bemutatkozó TikTok videót kellett készíteni, szerintünk már itt biztosították az első helyet a versenyen, érdemes megnézni:   ByteShift  

A fiúk - becsületes nevükön Dekkert Bence, Mátés Marcell és Török Sándor - infót csak heti 2 órában, fakultáción tanultak. Persze, ez nem akadályozta meg őket abban hogy már tavaly letegyék az előrehozott érettségit. A mostani megmérettetésre pedig már az előző év tapasztalatával érkeztek. Tavaly is elindultak ezen a versenyen, de akkor még "csak" a 3. hely lett a jutalmuk. Szép a helyezés is, de az igazi jutalom talán a tapasztalat és a felismerés, hogy egy papírnak két oldala is van. A sztorijuk, hogy az előző évi versenyen a feladatokat csak a papír első oldalán nézték meg, így csak az került megoldásra.

Na, de vissza az idei versenyhez, a Word és Excel adta magát, simán pipa, az adatbáziskezelő feladatot Bence nyerte meg magának, míg Marci és Sanyi a Scratchben játékot tervezett. A csapattagok ötödikes koruk óta osztálytársak és barátok, úgyhogy a tudás mellett az összhang volt a segítőjük. A feladatok után olyan program következett, amit a srácok talán még a versenynél is jobban élveztek, LEGO-ból építhettek robotot. És ami még fontos, hogy nagyon finom volt a szendvics.:)

A Mosolygyár Egyesület versenyre felajánlott különdíja a legjobb helyre került, a ByteShift tagjai igazi csapatjátékosok, életrevaló, okos fiatalemberek. Már nagyon várjuk pénteki találkozást, vendégeink egy jófajta VR-ra.

Nagyon sok sikert kívánunk az érettségihez és a felvételihez. Hello Győr, hello BME jön Bence, Marci és Sanyi!