5300 fiatal láthatta a virtuális vándorkiállítást


"Ebben a szakaszban több mint 50 alkalommal 5300 fiatal láthatta a virtuális vándorkiállítást. Büszkék vagyunk rá, hogy a vármegye 301 települése közül 200 településről legalább egy gyerek láthatta az értékeinket VR-szemüvegen keresztül." - ezt nem mi mondtuk, bár ugyanígy érzünk. Az idézet Őri Lászlótól, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnökétől származik.

Az Őri Lászlóval készült beszélgetés, ahonnan az idézett mondatot vettük a pecsaktual.hu-n olvasható. És tényleg csak csatlakozni tudunk a kijelentéshez.

Hihetetlen, de már 3 éve járjuk az iskolákat és ismertetjük meg egyszerre a pedagógusokat és a diákságot egy a magyarországi oktatás számára még nagyon új technológiával. Hiszünk benne, hogy a virtuális valóság egy olyan eszköz a kezünkben, ami segíti a mai gyerekek érdeklődésének a felkeltését tanórai keretek közt és megkönnyíti és élményszerűvé teszi a tanulási folyamatot.

A cikkben szereplő Baranya Kincsei Virtuális Vándorkiállítás program pedig egy különös lehetőséget kínált számunkra. A baranyai értéktárban szereplő kulturális és természeti értékeket saját magunk által készített 360°-os tartalmakon keresztül tudtuk elérni a gyerekeket és a VR szemüvegek segítségével körbebarangoltuk Baranyát. Ahogy az interjúban is szó esik róla, nagyon sok vidéki kistelepülésre is ellátogattunk és sokszor igen hátrányos helyzetű gyerekekkel találkoztunk. Meghatározó élmény volt mindannyiunk számára, hogy ezeknek a gyerekeknek a nem egyszerű mindennapjaiba is sikerült egy kis élményt és tudást csempészni.

Bár a program most lezárult, de a sok-sok megerősítés amit kaptunk bizakodóvá tesz, hogy lesz folytatás.