Virtuális valóság szemináriumokat tartottunk


Az elmúlt másfél hétben pedagógusoknak tartottunk virtuális valóság szemináriumokat, megmutattuk hogyan hasznosítható az oktatásban a ClassVR. Jártunk a Kis György Általános és Zeneiskolaban, a Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és AMI-nál és a Gagarin Általános Iskola - Komló-n.

A 3 bemutatónap során több, mint 100 pedagógus tapasztalás útján ismerhette meg miben más a hagyományos tanórával szemben egy VR szemüveggel tartott foglalkozás.
A ClassVR szemüvegek általános képességeinek, felhasználási lehetőségeinek és saját tantermi tapasztalataink megosztását követően felkerültek a szemüvegek is. A helyi identitás erősítése céljából készített tartalmainkkal készültünk a szemináriumokra, Baranya kincsei program keretében fejlesztett virtuális túrák közt szabadon kalandozhattak a résztvevők. Virtuálisan bejártuk Baranyát,  például felmásztunk a Zengő kilátó csúcsára, bebarangoltuk a siklósi várat, belestünk a mohácsi Patakmalomhoz.

Nagyra értékeljük, hogy már a szemináriumok során megindult a közös gondolkodás, és jobbnál jobb ötleteket kaptunk milyen tanórákon és hogyan használható ez az új eszköz.
Köszönjük a nyitottságot, a konstruktív ötleteket.